Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget besked om Falun ska söka SM-veckor

Kommunstyrelsens utvecklingsutskott valde att inte ta ställning till om Falun ska ansöka om att få stå som värdstad för SM-veckan sommar 2014 eller 2015.

Annons

Riksidrottsförbundet har till Sveriges kommuner skickat en inbjudan om att ansöka om SM-veckan sommar, och sista ansökningsdag är den 15 februari 2012.

Trafik- och fritidsnämnden beslutade vid sitt decembersammanträde att rekommendera kommunstyrelsen att meddela RF om Faluns intresse att stå som värd.

– Vi tog ingen ställning till det hela nu. Visst är det positivt att Falun är med och söker stora arrangemang, men det är mycket som är på gång framöver. Vi har SM-veckan vinter 2013 och ett skid-VM som väntar 2015. Frågan är om vi mäktar med ytterligare ett stort arrangemang, och vi vet inte heller i vilken utsträckning Lugnet kan användas, då VM-förberedelser säkert pågår, säger kommunalrådet Jonny Gahnshag och fortsätter:

– Vi kommer att lyfta upp frågan om värdskapet vid kommunstyrelsens nästa sammanträde. Till dess ska också mer konkret information plockas fram där det mera tydligt framgår vad vi egentligen åtar oss.

Mer läsning

Annons