Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen teve efter branden

Annons

En hyresgäst på servicehuset Kardmakaren berättar att han inte har kunnat titta på teve varken på morgonen eller kvällen under en hel vecka. Branden orsakade ett signalfel som gjorde att kunder i närheten fick problem med tevebilden.

- När jag skulle sätta på teven imorse sa det bara pang så slocknade den. Jag är ensam pensionär och på kvällen vill jag kunna se på sporten. Jag tycker inte att det ska behöva ta en vecka. Det är ju inte krig, säger han till tidningen på tisdagen.

Han berättar också att han pratat med andra som har haft liknande problem.

- Jag har pratat med bekanta som bor på Kvarnberget och Sturegatan. De har tydligen också problem med teven. Inte ett ord har jag hört som förklaring till varför det är så här, säger han.

Masmästaren är hyresvärd för Kardmakaren. Men det är inte en specifik hyresvärd som drabbats utan alla kunder som har Com hem som leverantör.

- Det är inte vi som ansvarar för att teven inte fungerar. Problemet är inte specifikt för Masmästarens hyresgäster, säger Ingela Eriksson som är bovärd för Kardmakaren.

Bernd Schmitz är informationschef på Com hem. Efter att ha pratat med teknikerna på plats i Falun säger han att felet ska vara åtgärdat på måndagskvällen. Någon uppgift på hur många kunder som drabbats finns inte.

- Det var ett signalfel och en sändare som hade gått sönder på grund av branden. Men vi har en klarrapportering och det ska vara åtgärdat nu. Klockan 21.30 i går bytte man ut en förstärkare. Så allt ska fungera som det ska, säger han.

Varför teven inte fungerade på tisdagsmorgonen kan Bernd Schmitz inte svara på.

- Det är möjligt att man måste starta om sin utrustning, alltså dra ur sladden och eller göra en omstart av digitalboxen om man har en sådan, säger han.

Mer läsning

Annons