Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga tecken på billigare boende

/
  • Dyrast i Falun. 4,5 miljoner kronor begär ägarna för det här tvåfamiljshuset i Stenslund.  Foto: Mikael Forslund

Annons

Priserna på bostadsrättsmarknaden har under den senaste tolvmånadersperioden stigit med 27 procent i Falun jämfört med 15 procent på riksplanet. Och prognoserna pekar på en fortsatt ökning enligt siffror från mäklarstatistik.se.

- Det är en viss typ av bostadsrätter som efterfrågas särskilt. De ska ha hiss och föreningens ekonomi ska vara god, det vill säga ha låg avgift, säger Erland Einarsson, mäklare vid Fastighetsbyrån i Falun som menar att det ofta är personer som sålt en villa med nästan obefintliga lån som efterfrågar de här lägenheterna.

- De har ofta mycket pengar efter villaförsäljningen vilket gör att de kan bjuda en hel del, säger Einarsson.

Villapriserna i Falun följer inte samma branta priskurva som bostadsrätterna.

- Visst ökar huspriserna fortfarande men inte i samma takt som tidigare, vilket är bra för både köpare och säljare. Vi slipper oroa oss för en prisbubbla, säger Erland Einarsson.

Trots utplanande villapriser förmedlar Fastighetsbyrån den här veckan en villa med sjötomt intill Varpan för 4,2 miljoner kronor.

- Det är läget som avgör. Sådana här objekt med sjötomt som samtidigt har närhet till stan är väldigt eftertraktade samtidigt som de sällan säljs. Jag tror inte att det blir svårsålt, säger Einarsson.

Mer läsning

Annons