Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottens hus nya hus

/
  • David Bergström visar upp de nya lokalerna. Förhoppningen är att de ska fungera som en mötesplats för idrottslivet.
  • Numera pryds fasaden med Idrottens hus skylten.

Efter flera år blev det möjligt att flytta Idrottens hus till nya lokaler på Lugnet. Medarbetarna är nöjda över att komma närmare idrottsutövningen på lugnet.
– Julen blev ännu trevligare, säger idrottschef David Bergström.

Annons

Idrottens hus sitter i det som blir en flygel till Lugnets kyrka, där SVT tidigare huserade. Några större ombyggnationer har inte skett men det sista flyttlasset från den gamla lokalen på Ingarvet gick på fredagen.

När DT besöker har fortfarande inte alla lådor packats upp och förhoppningen är att allt ska vara iordningställt till mellandagarna. Den 17 februari kommer Idrottens hus ha invigning och förhoppningen är att det ska bli mer utav en mötesplats i framtiden.

– När vi var på Ingarvet var vi lite långt bort och den större delen av idrotten i kommunen sker här på Lugnet. Dessutom kommer vi kunna använda konferenslokalerna i nya kyrkan, säger David Bergström.

På bottenvåningen sitter Sisu och administrationen för Dalarnas Idrottsförbund. I de nya lokalerna finns det även kontorsplatser för tillfällig uthyrning vid stora evenemang som Svenska skidspelen. Även Dala Sportscenter som är kopplat till Högskolan är på nedre våningen.

På andra planet håller regionala förbunden för handikappidrott, orientering, friidrott, gymnastik, ishockey, innebandy, fotboll, Korpen Svenska motionsidrottsförbundet och tryckeriet till.

Det har talats om en flytt i nästan 15 år men ingen bra lösning uppenbarade sig förrän SVT flyttade till Egnellska huset. Trots en period av stökighet i samband med flytten är de nöjda.

– Det har bara varit positiva reaktioner, säger David Bergström

Mer läsning

Annons