Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I år kan kommunanställda köpa alkohol till julbordet

Efter förra årets julbordskaos har Falu kommuns ledning tagit till sig av kritiken och i år får alla anställda möjligheten att slippa skåla i julmust.
Dessutom blir den en helkväll rent musikalisk med många namnkunniga artister.

Annons

Årets julgåva 2016 från Falu kommun till all månadsavlönad personal, är en festlig kväll på Lugnet. Det blir julbuffé och underhållning av artisterna Svenne Rubins, Petra Kvännå, Martin Almgren, Stiko Per Larsson, och Benny Astor som även är konferencier.

Bilden har inget med artikeln att göra.

Det här är kommunens julgåva till de anställda och ett sätt att visa uppskattning till många på en gång.

– Jag tror det här kommer att bli jättebra, säger Inger Klangebo, förvaltningschef på ledningsförvaltningen.

Läs också: Kommunen beklagar julbordskaoset

Inger Klangebo menar att kommunen har tagit till sig av förra årets kritik.

För att alla cirka 4300 personer ska få plats, så fördelas personalen upp förvaltningsvis på två kvällar, den 7 och 8 december. För de förvaltningar som har verksamhet på kvällar, nätter och helger har en uppdelning med platser på båda datumen skett för att verksamheterna ska fungera. Tanken är att de flesta ska ha möjlighet att umgås tillsammans med sina kollegor.

Förra året gick det inte att köpa alkohol till julbordet, hur blir det med det i år?

– Vi har tagit till oss av kritiken från förra året och genom att vi nu gör om konceptet så det liknar en julgala, så hoppas vi det blir bra. Till julbuffén bjuder vi bara på alkoholfria alternativ, men för de som vill så kommer det nu att finnas en bar där man själv kan köpa alkoholhaltiga drycker, säger Inger Klangebo.

Vad kostar den här julgalan kommunen?

– Vi har jobbat hårt att få till det både med julmaten och underhållningen och hittat bra lösningar. Och trots att det känns påkostat så håller vi oss under 360 kronor per person, som är det vi får dela ut i julgåva. Summan är lika som förra året, men tack vare att vi använder sporthallen på Lugnet så kan vi lägga mer krut på underhållning och inramning, avslutar Inger Klangebo.

Läs också: Kommunstyrelsen bjuds rödvin till julbordet: "Torftigt att skåla i julmust"

Mer läsning

Annons