Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hosjöskolan prioriteras

Annons

Vid skolnämndens möte igår beslutade man om en prioriteringslista för investeringar i Faluns skolor. Hosjöskolan hamnar högst upp, anledningen är att Arbetsmiljöverket haft synpunkter på bland annat ventilation och tillgänglighet för personer med handikapp. Beslutet innebär dessutom att delar av den gula flygeln flyttas till Danholnsskolan som är i behov av större lokaler. Högt på listan hamnar även tillbyggnad av Danholnsskolans kök liksom upprustning av Svärdsjöskolans kök och matsal.

- Tillsammans med en lösning för förskolan i Gruvriset är det här åtgärder som måste sätta igång på en gång. Det handlar om att klara myndighetskraven och lagstiftningen, säger Maria Wilje (fap) skolnämndens ordförande som beräknar att de akuta åtgärderna kommer att kosta runt 100 miljoner kronor.

Som andra prioritering hamnar skolorna i Svärdsjö, Vika och Rönndalen. Hälsinggårdsskolan och Sågmyraskolan kommer därefter och sist på listan hamnar Bjursåsskolan och Britsarvsskolan.

- Och ändå är de här skolorna längre ned på listan i stort behov av åtgärder. Men vi måste ändå göra en prioritering, säger Maria WIlje.

Nämnden väntade med beslut om en eventuell integrering av en tvåavdelningsförskola i Bjursåsskolan till nästa möte i april då föräldrar väntas komma in med ytterligare förslag på alternativa lokaler för förskolan.

Totalt beräknar skolnämnden att skolrenoveringarna kommer att kosta kommunen 400 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons