Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon tränar för glädjen

/
  • Träningen med Angelica Sjöholm, till höger, ger Johanna Smeds glädje och energi.

Johanna Smeds kan tala om tiden innan och efter hon började träna zumba.
– Ja absolut, och det går fast man har skador, säger Johanna som är både diskbråcksopererad och har bytt knäled. Och det går fast man är storväxt.

Annons

För tre år sedan gick Johanna på sitt första zumba-pass under ledning av Angelica Sjöholm. Johanna har alltid tyckt om dans och musik och det var hennes syster som tyckte att hon borde testa zumba som träningsform där man rör sig till musik.

– Jag talade genast om att jag bara skulle testa ett pass och informerade Angelica tydligt att jag hade skador, det slutade med att jag var där två pass på raken. Har man någon som står där framme som en solstråle, som Angelica, så går det liksom inte att bromsa.

Sedan dess har Johanna tränat zumba två dagar i veckan, onsdagar och fredagar.

För 20 år sedan drabbades Johanna av diskbråck. I de sämsta stunderna kunde det ta en halvtimme för henne att ta sig från liggande ställning upp till sittande. Operationer gjorde henne bättre men träningen har blivit viktig för hennes livskvalitet och i zumban har hon hittat glädje.

– Det ger sådan energi och det går fast man är större. Min karl brukade säga åt mig "gå i väg nu så du kommer hem lite glad igen". Det är hela konceptet som gör det roligt, musiken, stegen och att Angelica lyckats fånga folk i alla åldrar som tränar.

Angelica Sjöholm de senaste åren erbjudit zumba gold, en mjukare variant i lägre tempo och den vanligaste zumba fitness utökar i år repertoaren med det senaste, zumba step.

– Jag är den enda i Dalarna som gått den utbildningen. Du kör ett zumbapass med en step bräda så att det är mer träning för rumpa, ben, mage och rygg med dans.

Första veckan i september på onsdag kör Angelica ett prova-på-pass i gold, fitness och step.

Annons