Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon gjorde ett husklipp

/

Annons

Sommaren 1999 bestämde sig Ann-Catrin Kraft och maken Fathi Hassen för ett större boende. Efter fem visningar köpte de huset i Hosjöstrand.

– Det var mycket hus för pengarna även om vi har renoverat det mesta sedan vi köpte det, säger hon.

Huset köpte de för 615 000. Utan budgivning. I höstas sålde grannen lite längre upp på gatan sitt hus för 1,4 miljoner. Ett annat hus gick nyligen för 1,2 miljoner kronor.

– Det känns bra att veta att man får ut mer än man har lån på. Vi har tänkt värdera upp huset, säger Ann-Catrin Kraft.

Att husen ökat i värde har varit bra för familjen Kraft-Hussen.

– Vi har inga topplån kvar eftersom huspriserna stigit. Hade de legat stilla hade det nog inte varit så.

I Hosjöstrand finns allt, tycker hon. Skidspår, fotbollsplan och massor med kompisar åt barnen. På sommaren ligger badstranden två minuter bort.

– Vi trivs jättebra här. Fast först tänkte man ju att det låg på helt fel sidan stan eftersom jag är uppvuxen i Britsarvet. Men det är perfekt. Lite som att bo på landet fast ändå nära stan.

Men trots att räntorna är lägre nu än när de köpte huset har boendekostnaderna varit ungefär desamma sedan de flyttade in. Anledningen är att de har elvärme i huset och att elpriserna stigit.

Men ännu mer har värdet på huset gått upp, bara på några år.

– I bland tänker man ju, wow, ska vi sälja, när man vet att husen stigit så mycket i värde. Men samtidigt måste man ju köpa något annat då, så det är ju ingen vits med det, säger Ann-Catrin Kraft.

Mer läsning

Annons