Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helen hälsar alla välkomna

/
  • Gosstund. En riktig snygging är blandrashunden Gouapo, som här får en gosstund med Helen Sand.  Foto: Paulina Håkansson
  • Motionspass. Långa härliga skogspromenader passar tollaren Eddy, som här ses på upptäcktsfärd tillsammans med Helen Sand.  Foto: Paulina Håkansson
  • Pangstart. Välkommen hälsar Helen Sand, som på måndag öppnar hund- och kattpensionat, men i veckan tjuvstartat med bland andra tollaren Eddy.  Foto: Paulina Håkansson
  • Fartfyllt. Lekfulla och lyckliga över att ha Helen Sand med sig en stund i rasthagen är engelska springer spanielhundarna Elvis, Aron och Kajsa.  Foto: Paulina Håkansson

Annons

- Jag annonserade för ett par veckor sedan om att bygget var på gång, och sedan dess har folk stått i kö och telefonen gått varm, berättar pensionatsinnehavaren Helen Sand.

Så i veckan tjuvstartade hon med sju hundar, trots att kattavdelningen fortfarande håller på att färdigställas. Men på måndag ska bygget vara klart och pensionatet redo att visas upp för intresserade djurägare.

Hästar och hundar har genom livet varit Helens stora intresse, även om hon hittills bara ägnat sig åt dem på fritiden. De senaste 13 åren har hon arbetat natt inom äldrevården och känner att det är dags att börja vända dygnet rätt.

Helens Hundpensionat är alltså beläget i Knåpbodarna på skogen mellan Sågmyra och Leksand. Här bor hon med familjen och har alla förutsättningar att ge sina gäster ett trivsamt och stimulerande boende.

- Här finns inga grannar vi kan störa och härliga skogsstigar, som gör att vistelsen kan anpassas efter vars och ens behov av lek, motion och andra aktiviteter, säger Helen.

På måndag när allt är klart kommer pensionatet att inrymma sex hundrum och två kattrum. De är generöst tilltagna i storlek och har alla egen utgång ut till rastgården på pensionatets baksida.

- För att hundarna aldrig ska känna sig instängda har rummen fönster på lagom höjd i dörrarna till rastgården, så att de kan ligga och titta ut på allt som rör sig utanför, säger Helen.

Och både två och tre promenader per dag har hon som målsättning att ge sina gäster, som hon hoppas ska uppskatta vistelsen som trivsam rekreation medan husse och matte är på semester.

Fakta/Helen

Ålder: 36 år

Bor: I Knåpbodarna

Familj: Maken Simon, sonen Joshua, tre hästar och fem katter, kanin och höns.

Intressen: Familjen, gården och djuren

Aktuell: Som pensionatsinnehavare

Mer läsning

Annons