Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedin blir ny regionchef för lärarförbundet

/

Catharina Hedin blir ny regionchef för Lärarförbundet i Dalarna och Gästrikland.
Hon tillträder tjänsten i början på mars och lämnar samtidigt sitt nuvarande uppdrag som rektor på Gruvrisskolan.
– Jag fick ett erbjudande jag inte kunde säga nej till.

Annons

I närmare 14 år har hon jobbat som rektor.

Först gjorde hon åtta år i Ludvika, sedan tre år i Borlänge och de senaste åren har Gruvrisskolan F-6 varit hennes arbetsplats.

– Jag kom till Gruvrisskolan för drygt ett och ett halvt år sedan. Det var mitt drömjobb att få komma hit och det har varit en kul tid på skolan. Men i bland får man chanser i sitt liv som man bara inte kan säga nej till, säger Catharina Hedin.

För några månader sedan fick hon ett erbjudande om att bli ny regionchef för Lärarförbundet i Dalarna och Gästrikland, som har sitt regionkontor i Falun.

– Att göra något annat än att vara rektor var det som gjorde mig intresserad. Jag blir både ombudsman och chef för regionkontoret, säger Catharina Hedin.

Att jobba fackligt är inget nytt.

Det har hon gjort tidigare i olika omgångar.

– Det var i mitten på 90-talet som jag började bli fackligt aktiv. Jag har varit facklig förtroende man och haft fackliga uppdrag både på lokal, region och nationell nivå. Nu blir jag tjänsteman med uppgift att stödja de fackliga förtroendemännen. Lärarförbunden är just nu på väg in i avtalsförhandlingar och de ska bli intressanta att följa. Jag hoppas vi kan komma en bit framåt när det gäller våra löner, slutar Catharina Hedin.

Mer läsning

Annons