Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här surfar de bland isflaken på insjön – mitt i stormen Cora: "Det ska inte gå"

När stormen Cora förra helgen drog in över Sverige ställdes tåg och flyg in och människor uppmanades att hålla sig inomhus. Men ett gäng äventyrare i Åre gjorde precis tvärtom – de begav sig ut och surfade.
–Det var så häftigt, säger Fabian Omne från Falun.

Annons

Se gänget surfa bland isflak i tv-klippet:

Fabian Omne var en av de som tillsammans med bland andra David Kantermo från Åre och TV Åre begav sig ut för att filma surfing på sjön Kallsjön utanför Åre under ovädret.

– Vi laddade på med blåbärssoppa och gulaschsoppa för att vi trodde att vägarna kanske skulle stänga och att vi inte skulle kunna ta oss tillbaka igen, berättar han.

Det var inga problem att surfa på Kallsjön i Åre trots att isflaken flöt runt i vattnet. Foto: TV Åre

Men de kom inte långt. Efter 50 meter var det stopp på vägen på grund av trafikstörningar orsakade av ovädret. Då fick man vänta i en timme innan man kunde fortsätta, och efter några fler stopp kom man till slut fram till sjön, och möttes en sjö där vågorna hade brutit upp isen.

Det var den kallaste surfningen som Fabian Omne varit med om. Foto: Darren Hamlin

– Det var så häftigt, jag har surfat mycket men aldrig under sådana här förhållanden. Och det har aldrig varit så här kallt, det var verkligen extremt kallt, säger Fabian Omne, som menar att upplevelsen var över förväntan.

– De är en insjö så det ska ju egentligen inte gå att surfa.

Gänget surfade i cirka en timme, samtidigt som TV Åre dokumenterade. Och när man var klara var det inga problem att ta sig tillbaka till Åre.

Fotografen Darren Hamlin var på plats för att ta bilder på surfäventyret. Foto: Darren Hamlin

Under stormen Cora surfades det inte bara, utan Marcus Ahlström och Alexander Rydén seglade även på Åresjön med hjälp av ett lakan. Se när de seglar fram på skidor i tv-klippet:

Läs mer: Marcus och Alexander tog ett lakan och seglade ut på sjön – fick hjälp av Cora: "Det var riktigt kul"

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning