Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han stoppas i vattenrutschbanan

/

Joakim Wadström I Vika tycker att det roligaste som finns är att åka vattenrutschbana på äventyrsbadet Aqua Nova i Borlänge.
Men Joakim är hel-handikappad och måste bli buren upp för alla trappor, och det är väldigt tungt för de som måste hjälpa honom.
– Varför finns det ingen hiss eller lift? undrar både Joakim och hans personliga assistent Evelina Myrzell.

Annons

Nu har de skickat ett brev till Borlänge kommun.

Joakim Wadström älskar saker som går fort, till exempel att åka i plastringarna i äventyrsbadet Aqua Novas största vattenrutschbana. Men det kan han bara göra ett par gånger per år, då han kan inte ta sig upp själv, utan måste bli buren.

– Vi var och badade där förut, och då började vi fundera på varför det inte finns någon hiss eller lift. Joakim vill så gärna men det sliter så mycket på oss som måste hjälpa honom, säger Joakims personliga assistent Evelina Myrzell.

Om det skulle finnas en hiss skulle möjligheten att åka i vattenrutschbanorna oftare finnas. Evelina tror att det skulle betyda jättemycket för Joakim om han kunde få åka och bada oftare.

– Det är en sån enkel aktivitet, det är nära så vi behöver inte åka så långt. Och han vill ju kunna åka ringarna lika mycket som alla andra.

Evelina har skrivit brevet åt Joakim som de skickat till Borlänge kommun. I brevet står det hur orättvist det känns för Joakim, som redan känner sig åsidosatt av samhället - men nu också i badhuset. Varför kan inte jag som handikappad få ha lika roligt? Hade det funnits en hiss eller lift i badhuset skulle en av mina drömmer gå i uppfyllelse, står det i brevet.

– Vi kan ju bara få ett nej. Och om ingen säger någonting så händer det ju aldrig någonting, kanske gynnar det någon, säger Evelina Myrzell.

Ola Brossberg är ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Borlänge. Han berättar att han tänker prata med Vd:n för Maserhallen om vad det finns för möjligheter att göra rutschebanorna mer tillgängliga.

– Det är självklart att samhället ska vara tillgängligt för alla, men jag har faktiskt aldrig reflekterat över att handikappade inte kan åka vattenrutschbana. Det var rätt av Joakim att skicka brevet, vi ska titta på det och jag hoppas vi hittar en smidig lösning, säger Ola Brossberg.

Mer läsning

Annons