Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasistföreningvill locka ännu fler

/
  • Alice Lundberg, ordförande i DGF, säger att det är roligt och utvecklande att arbeta med arrangemang för gymnasieungdomar.
  • Flera band uppträdde när DGF arrangerade sin Luciakväll på Arenan under tisdagskvällen, bland annat Frida Jansson och Nick Lindqvist.
  • Varenda stol framför scenen var upptagen och sorlet stundvis så högt att det var svårt att höra artisterna, som möttes av glada tillrop och applåder.
  • Alice Lundberg, ordförande i DGF, säger att det är roligt och utvecklande att arbeta med arrangemang för gymnasieungdomar.
  • Flera band uppträdde när DGF arrangerade sin Luciakväll på Arenan under tisdagskvällen.

Rock och färgsprakande stålkastare.
Så såg det när gymnasistföreningen, DGF, firade lucia på Arenan i veckan.

Annons

I samband med Lucia tog Dalarnas gymnasistförening, DGF, tillfället i akt att presentera sig för Faluns gymnasieelever. DGF:s huvuduppgift är att arrangera olika student- och gymnasieevenemang, som balen och "mösspåtagningen".

Enligt ordförande Alice Lundberg finns det stort intresse för föreningen, med 16 personer i bara tvåans styrelse. DGF är uppdelat i två styrelser, en för de som går i tvåan på gymnasiet och en för treorna.

– Man kan inte bara vara medlem, utan är man med, så är man med i styrelsen. Där väljs man in. Vi hade uttagning i september, då jag sökte posten som ordförande, säger Alice Lundberg, som själv går på Falu frigymnasium.

Trots populariteten, vill DGF passa på att få lite mer publicitet, locka fler att söka till styrelserna och framför allt "visa att de finns". Därav lussandet på Arenan, som även gav unga musiker en möjlighet att få lite tid i rampljuset. Under kvällen uppträdde Frida Jansson och Nick Lindqvist, Shillowatt, Power of rage, Idigotin och Breaking in three. Någon traditionell Lucia firades dock inte, bortsett från försäljningen av lussekatter, pepparkakor och glögg. Medan saffransdoften spred sig i lokalen framfördes i stället rock och pop i olika former. Först ut var Frida Jansson och Nick Lindqvist som bland annat tolkade Beyoncés "Best thing I never had" samt Elvis "Burning love", den sistnämnda ackompanjerat av ett band.

DGF hade även arrangerat ett lotteri under kvällen, där intäkterna går till treornas bal. Första pris var en limousinfärd. Sammanfattningsvis tycktes det ha blivit en mycket lyckad kväll, då inte ett bord var ledigt framför scenen på Arenan.

Mer läsning

Annons