Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasiechef blir ny vd

/

Peter Berglund, gymnasiechef i Falun, slutar nu på sitt arbete för att i stället bli ny vd för Falun Borlänge-regionen. Han tillträder sin nya tjänst den 27 februari.

Annons

Utvecklingsbolaget bildades 2003 i syfte att utveckla och stärka regionens näringsliv. Då ingick Borlänge, Falu, Gagnefs, Ludvika och Säters kommuner. Sedan 2011 ingår även Smedjebacken som delägare i bolaget.

Verksamheten består bland annat i externt finansierade utvecklingsprojekt och uppdrag som syftar till att utveckla samarbetet mellan ägarkommunerna och öka regionens attraktionskraft.

– Det här var ett jätteintressant erbjudande. Sedan har jag varit på posten som gymnasiechef i snart tolv år och kände att det var dags att göra något annat, säger Peter Berglund.

Han förklarar att han nu vill arbeta för att regionen ska stå livskraftig också inför framtiden och samla de krafter som finns så att man drar åt samma håll.

– En stor del av jobbet kommer också att gå ut på att titta på kompetensförsörjningen. Vi har Ikea som vill etablera sig och ABB som tagit hem en miljardorder så vi står inför ett antal utmaningar.

Finns det något du vill säga till din efterträdare som gymnasiechef?

– Man ska aldrig lämna råd åt sin efterföljare. Men det är klart att gymnasieskolan står inför ett antal utmaningar. Man måste anpassa sig efter ett sjunkande elevantal samtidigt som man också måste bibehålla en hög kvalitet på utbildningarna.

Mer läsning

Annons