Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldpenseln till Tam

/
  • Guldmålare. Tam Stadigs från Hosjö har belönats med måleribranschens finaste stipendium - Guldpenseln.

Annons

Tam går sista terminen på den treåriga måleriutbildningen på Lugnets gymnasium. Han är 19 år och bor i Hosjö. Ursprungligen kommer Tam från Thailand och var 13 år när han kom till Sverige. Efter grundskolan provade han ett par utbildningar och fastnade för måleriyrket.

- Att arbeta som målare är inte bara fritt och socialt, det är också ett väldigt kreativt yrke, säger Tam Stadigs.

Redan innan skolan slutar har han klart med fast jobb hos målerifirman Miljönären.

- Jag får en vecka semester, sen börjar jag jobba, berättar Tam.

Alcro Guldpenseln delas, för sjätte året i rad, ut av Alcro Färg och Svenska Målareförbundet. Anledningen till instiftandet av stipendiet var att öka tillströmningen till måleribranschen och för att uppmuntra duktiga, blivande målare.

Den 10-11 maj bjuds Guldpenselstipendiaterna till Stockholm. Då varvas studiebesök med föredrag om bland annat dekorationsmåleri och kulörtrender. En guidad visning på Nordiska Museets tapetutställning ingår också i programmet, liksom ett möte med en framgångsrik måleriföretagare för att inspirera och motivera de framtida yrkesmålarna.

Avsikten med stipendiet är att uppmuntra och belöna ambitiösa elever, inspirera och visa möjligheter till vidareutveckling samt att skapa stimulerande kontakter mellan målarelever från olika delar av Sverige. Stipendiet består av ett halssmycke i guld, i form av en målarpensel, och ett diplom som delas ut på studentdagen. Dessutom får stipendiaterna resa till Stockholm den 10 maj på ett tvådagarsarrangemang med information och studiebesök kring färg och måleri.

Mer läsning

Annons