Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granen plundrades på Kopparlunden

/
  • Björn-Erik

Kopparlunden och Sollunden hade gemensam julgransplundring på trettondagen. Musik, bananasplit och godis bjöds på korttidsboendet.
– Det blir en ny tradition här, säger Lena Eriksson.

Annons

Det var 18 av de korttidsboende som hade samlats i den stora matsalen på Kopparlunden och Sollundens korttidsboende. Björn-Erik "Binge" Nyström spelade gitarr och sjöng gamla klassiska låtar och visor. Han fick med sig alla på allsång med Vi äro musikanter och flera andra visor.

Sedan serverades bananasplit av Lena Eriksson, Gunnel Helsén och Isa Olsander. Även godispåsar med lösgodis hade ordnats. Julgranen av plast kastades inte ut utan plockades isär.

– Det är första gången vi har det här. Jag och Gunilla Helsén kom på att vi skulle ha julgransplundring, säger Lena Eriksson.

På ett korttidsboende bor äldre som skadat sig och vilar upp sig. Personalen brukar anordna flera akiviteter under året. Populärast är laxaftonen som inträffar i maj.

Julgransplundring inträffar traditionellt på tjugondag Knut och är ett avslut på julfirandet. Plundringstermen kommer från att förr i tiden hängdes äpplen upp i granen som åts upp under julgransplundringen.

Mer läsning

Annons