Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gehlin som väntat i topp på Falupartiets vallista

/

Nu har även Falupartiet presenterat sin kommunfullmäktigelista inför höstens val.
Och inte helt oväntat är det gruppledaren Maria Gehlin som toppar den.

Annons

– Vi har fått ihop en bra sammansatt lista med kandidater från olika delar av kommunen, kön, ålder och social tillhörighet, säger Maria Gehlin.

Det senaste året har annars varit turbulent för Falupartiet.

Under uppmärksammade formen lämnade förra sommaren grundaren Ulf Elgemyr partiet liksom frontfigurer som Sten H Larsson, Anders Pettersson, Helena Lindström och Leif Löfberg.

– Efter all turbulens kan vi i styrelsen nu konstatera att vi står starkare än någonsin. Vi är redo för ett nytt val, och kommer att jobba vidare för "ett mänskligare Falun"; säger Maria Gehlin.

Partiets fullmäktigelista innehåller 34 namn, och gruppledaren Maria Gehlin toppar listan före partiets ordförande Anders Runström och Anna Jörgensen.

– Vi har lyckats engagera flera personer som aldrig varit politiskt aktiva tidigare. En tredjedel av de som finns med på listan är helt nya politiker. Dessutom har vi sett till att sänka medelåldern avsevärt. Åldern på våra kandidater varierar annars mellan 20-85 år, säger Maria Gehlin.

– Falupartiet är också ett av få partier i Falun som har en kvinnlig gruppledare. Även i styrelsen har det kvinnliga inflytandet förstärkts, fortsätter hon.

Vid årsmötet omvaldes Anders Runström som ordförande för ytterligare ett år.

Till nya ordinarie ledamöter valdes Janina Bengtsdotter och Hans Matsols.

Omvalda som ledamöter blev Maria Gehlin, Anna Jörgensen, Gösta Wikman och Torbjörn Aulin.

Nya revisorer är Monica Hjorth och Kerstin Cernold.

Annons