Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskola får ny ägare

/

Söderbaumska skolan får nya ägare. Pysslingen förskolor och skolor AB tar över huvudmannaskapet för friskolan.

Annons

Söderbaumska skolan startades för snart 20 år sedan av Kerstin Söderbaum och John Fletscher. År 2005 togs huvudmannaskapet över av Torbjörn Klefbom, Christer Nilsson och Helén Forsberg. Förutom Söderbaumska skolan driver trion Falu Frigymnasium där Nilsson är rektor.
Nu koncentrerar man sig på verksamheten vid frigymnasiet och lämnar Söderbaumska skolan där omkring 400 elever studerar i klasser från förskoleklass till nionde klass.
– Vi bestämde oss för att sälja i höstas. Anledningen är att arbetsbördan blivit för stor. Det är svårt att överblicka två verksamheter. Jag är ekonomichef, styrelseordförande och schemaläggare på Falu fri. Samtidigt jobbar jag som VD, har administrativt personalansvar och lägger scheman på Söderbaumska, säger Torbjörn Klefbom.
Ägarna kontaktade en företagsförmedlare i Stockholm. Två intressenter presenterades, ägartrion fastnade för Pysslingen.
– Vi gillar deras koncept med mångfald och att de värnar om sina skolors särart. De var intresserade av Söderbaumska på grund av skolans kvalitet, säger Torbjörn Klefbom som enligt kontraktet inte får avslöja köpesumman.
Pysslingen förskolor och skolor AB är ett av Sveriges största friskoleföretag och ägs av Polaris Private Equity. I styrelsen sitter bland andra Thomas Bodström.
Runt 12 500 elever finns inskrivna vid företagets friskolor.
Företagets huvudkontor finns i Stockholm. Söderbaumska skolan är Pysslingens första verksamhet i Dalarna
– Det är spännande att vi nu etablerar oss i Dalarna. Pysslingen kommer att göra allt för att bevara den höga kvalitet som finns i dag och för att vårda och förstärka skolans grundläggande pedagogiska idé, säger Pysslingens vd Johan Göterfelt.
Den som i första hand kommer att ha ansvar för Söderbaumska skolan är Pysslingens regionchef Johan Svenonius.
Byggnaden - gamla lärarseminariet - där Söderbaumska skolan har sin verksamhet ägs av Diös.

Annons