Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidsdrömmen brann upp

/
  • Foto: Rolf Sundblad
  • Förstörda drömmar. I flera månader jobbade Sofia Jobs och Pamela Westling natt och dag för att öppna eget. Fem dagar innan premiären för skönhetssalongen Sam Sara brann lokalen ner. Foto: Janne Eriksson

Annons

Det sista Sofia Jobs tänkte innan hon somnade på tisdagskvällen var att hon måste skriva en lista på saker att göra inför premiäröppningen. Några timmar senare väcktes hon av telefonen.

- En vän var på väg hem från krogen och berättade om branden. Jag ringde direkt till Pamela som var på västkusten, säger Sofia Jobs.

Skönhetssalongen Sam Sara skulle ha slagit upp portarna för allmänheten på måndag. 310 kvadratmeter med hud, hår, massage, kurbad, naglar och annan skönhetsvård. Sofia Jobs och Pamela Westling har lagt all sin fritid på projektet. Redan i februari började de leta efter en lokal. I mitten av maj hittade de det perfekta stället på bottenplanet i det totalförstörda huset.

- Många gånger har vi jobbat till sent på natten och gått upp tidigt bara för att det var så roligt att se hur salongen växte fram, säger Pamela Westling.

- Det går inte att ersätta lokalen som brunnit ner. Den hade en särskild atmosfär och var som gjord för vår verksamhet. Vi hade även planerat ett samarbete med grannen Cheers, fyller Sofia Jobs i.

Av två månaders renovering och personligt engagemang finns ingenting kvar. Den 31 juli sa både Sofia och Pamela upp sina platser på en frisersalong i staden - en dag senare inträffade branden. Nu står sammanlagt åtta personer utan arbetsplats. Alla tips om alternativa lokaler där verksamheten kan öppna tills vidare välkomnas.

- Jag och Sofia har fått tillbaka våra platser där vi jobbade tidigare. Men det är inte bara vi som förlorat vår dröm. Tillsammans var vi ett bra gäng som trivdes ihop. Vi har ett aktiebolag med en beräknad budget för att öppna på måndag och ett fullbokat schema. Vart ska vi ta vägen nu, frågar sig Sofia Jobs och tittar ut över det som finns kvar av skönhetssalongen.

Inredningen och alla möbler har skickats i väg för sanering. Sofia Jobs och Pamela Westling har fått komma in och hämta papper och annat som fanns kvar inne i lokalen.

- Taket hängde ner, det luktade rök och rann floder av vatten längs med väggarna. På golvet låg en decimeter vatten. Det såg så öde ut, och så det där ljudet av droppade vatten, säger Sofia Jobs.

Under dagen har de försökt att kontakta både hyresvärden och försäkringsbolaget. Frågorna är många.

- Vi har inte hört något från ägaren till huset. Personen som har hand om vår försäkring är på semester. Det optimala vore ju om de ringde och sa att om ett halvår kan ni flytta in igen, säger Pamela Westling.

Namnet på skönhetssalongen, Sam Sara, är ett buddhistiskt uttryck och betyder ungefär "om en värld rasar samman bygger man sig en ny värld".

- Nu rasade den här drömmen, nu får vi bygga något nytt igen, säger Sofia Jobs.

Mer läsning

Annons