Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsätter hungerstrejk för att få dottern tillbaka

Pappan fortsätter sin hungerstrejk i protest mot att socialtjänsten i Falun har skiljt honom från dottern.
– Jag är mycket trött, men jag kommer att fortsätta, säger han efter 1,5 vecka.

Annons

För ungefär två år sedan omhändertogs mannens dotter enligt LVU, lagen om vård av unga. Han förstår inte varför det är nödvändigt, och kräver att hon ska få komma hem och bo hos någon av föräldrarna.

Flickan är i yngre tonåren och bor på ett behandlingshem, där hon enligt mannen far illa. Han är mycket kritisk till hur handläggarna på socialförvaltningen har agerat, och förtvivlad över att han så sällan får prata med henne.

– Jag har bara telefonkontakt med henne en gång i veckan. Hon gråter, säger mannen som alltså inledde sin matstrejk vid lucia. Nu dricker han bara sockerdricka.

Han har JO-anmält socialförvaltningen och överklagat beslutet om omhändertagande, samt varit i kontakt med en politiker i Europaparlamentet. I nästa vecka funderar han på att åka ner till riksdagshuset.

Nu har du gjort allt du kan göra. För din dotters skull, ska du inte göra en paus i matstrejken och se vad justitieombudsmannen och domstolen säger?

– Nej, nej, jag kommer att fortsätta, jag har bestämt mig. Och några kompisar hänger med två, tre dagar som stöd. Jag har försökt med olika saker så länge. Om min dotter förlorar sin far och mina kompisar en vän, då blir det en läxa för samhället. Kanske slipper fler barn bli skadade av samhället, säger mannen.

Mer läsning

Annons