Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första familjen har flyttat in

/
  • Än har Simon och Susanné inte hunnit tömma alla flyttkartonger. Katten Semlan trivs mycket bra i en som förr innehöll bananer.

Allt tar längre tid än man tror att fixa, men trots allt är de först med att flytta in i Slättaskogen.
– Jag är ovan, det känns lite ensamt på kvällarna, men det är jätteskönt att bo i hus, säger Susanné Axelsson.

Annons

Hon och Simon Nilsson blev tidigt ett par, snart har de levt ihop i nio år. Efter många år i bostadsrätt började de kika runt efter hus, hann vara med i någon budgivning, men gav upp ganska fort.

– De flesta gamla hus blev dyra, säger Susanné och Simon, som hellre lägger 2,5 miljon på ett helt nytt hus än på ett gammalt som ändå måste fixas till. Ingen av dem är händiga, men de tände på idén att låta bygga ett Älvsbyhus.

Tillträde till tomten fick de den 1 november, de är nöjda med läget i slutet av vägen, och Susanné är glad över att hon var klok nog att ställa sig i tomtkön redan vid 18 års ålder.

Mindre än tre månader efter tillträdet kan de vila ut i den generösa soffan. Väggarna är tapetserade, brevlåda och soptunnor står på platsoch vattnet är inkopplat.

– Det är jätteskönt att ha eget och kunna duscha och spela hög musik när man vill, säger det unga paret som ser fram emot att fixa trädgården framåt våren. Men under lördag eftermiddag är det klinkers i farstun som gäller. En antennkabel måste också dras in och så vill de packa upp de sista lådorna.

Mer läsning

Annons