Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Församlingen växer ur lokalerna

Annons

Elsborgskyrkan vill vara en kyrka för nästa generation. Det slogs fast på församlingens årsmöte där det betonades att barn- och ungdomsverksamheten samt behovet av nya, större lokaler är områden som är högt prioriterade.

Församlingen har över 500 personer i sin verksamhet. Av dessa är 200 barn och ungdomar som kommer till de olika aktiviteterna under veckan. Där är 73 ledare engagerade på ideell basis.

Den stora barn- och ungdomsverksamheten gör att lokalerna inte längre räcker till. Ett intensivt arbete sker för att söka lösningar med större och ändamålsenliga lokaler. Under våren 2007 hoppas församlingen komma till beslut i frågan.

- Vi har kommit till en punkt där vi måste åtgärda vår lokalbrist, säger Magnus Davidsson, pastor i församlingen. Det är ohållbart för både barn och ledare nu när verksamheten vuxit så kraftigt. Samtidigt är det ett positivt problem - vi är så många att vi inte får plats!

Församlingen har fyra anställda, varav två tjänster är inriktade mot barn och ungdomar. Omsättningen ligger nära 2 miljoner kronor och består till nästan hela delen av frivilliga gåvor.

Gospelcaféer, sökargudstjänster och alpha-kurser är samlingar där församlingen vill vara en öppen och tillgänglig kyrka för alla Falubor.

Nordstans Bra Begagnat, församlingens second-handbutik, har under året fördelat 110000 kronor till olika biståndsprojekt samt Riaverksamheten i Falun.

Mer läsning

Annons