Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag kan finansiera Ingarvsrondell

Annons

På onsdagsförmiddagen hade kommunen bjudit in till en företagsträff på Ingarvet, där förutom Hans Ahlin också kommunalrådet Mikael Rosén (m) samt överingenjör Anders Liljekvist fanns med.

Ingarvet är i dag Faluns största industri- och handelscentrum med sina 150 företag i området. Något som inte alla tänker på.

- Ingarvet är nog ganska anonymt för de flesta, och det är något vi alla måste hjälpas åt för att förändra, säger Hans Ahlin.

Överst på agendan vid företagsträffen fanns frågan om en ny infart till Lugnetområdet.

- Företagen vill att vi snyggar upp entrén till området, och i det ingår framförallt att få till en cirkulationsplats. Regleringen med rödljus som finns i dag stoppar upp trafiken, vilket gör att flödet till och från området inte är det bästa, säger Hans Ahlin.

Och ett 50-tal företag har alltså sagt att man är beredda att vara med och finansiera bygget, som beräknas kosta 2,3 miljoner kronor.

- Vi kör igång budgetarbetet i april, och en av de investeringar som kommer att finnas med i diskussionerna är en ny rondell på Lugnet. Trafikfrågorna är alltid viktiga, och jag hoppas att vi hittar utrymme i nästa års budget, säger kommunalrådet Mikael Rosén (m).

Skulle en cirkulationsplats bli verklighet i korsningen Leksandsvägen-Ingarvsvägen, så är det mycket troligt att rödljusen flyttas till korsningen Slaggvarpsvägen-Leksandsvägen!

- Vi för diskussioner med Swebus/Dalatrafik och Falu Energi & Vatten om det hela. Som läget är i dag har Swebus svårt att komma ut med bussarna på Leksandsvägen, och även transporterna till värmeverken är drabbade, säger Hans Ahlin.

Ingarvet är annars ett attraktivt område för företag och nu öppnas möjligheterna för fler nyetableringar.

- Marken på fastigheten Skyfallet 15 (Ingarvsvägen 9), som ligger alldeles bakom restaurangen Gästabudet, kommer nu ut till försäljning i olika delar. Totalt handlar det om ett område på 75 000 kvadratmeter, säger Hans Ahlin.

- Vi vet att det finns ett stort intresse, och det ska bli spännande att se vad som händer med området, slutar Hans Ahlin.

Mer läsning

Annons