Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föraren somnade bakom ratten och körde av vägen – döms till dagsböter

En man från Falu kommun har dömts till dagsböter för vårdslöshet i trafik.
Tingsrätten anser att det är bevisat att mannen somnade bakom ratten och därför körde av vägen.
Mannen själv förnekar brott och hävdar att han väjde för ett djur.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

De var bäst på högskoleprovet i Dalarna – en provskrivare fick 2,00

Dessa saker är mest populära på Tradera – Presschefen: "Dalarna sticker ut"

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 25-årsåldern och bosatt i Falu kommun,

Den 16 oktober i år orsakade mannen en trafikolycka på Leksandsvägen i Sågmyra, Falu kommun. Detta efter att ha kört av vägen och kolliderat med en stolpe. I ett första förhör med polisen efter olyckan sade mannen att han hade varit jättetrött och inte visste om han hade somnat bakom ratten eller ej.

Ett vittne som körde bakom mannens bil har berättat att manns bil plötsligt vek av, som om den skulle svänga höger och sedan gled av vägen och körde in i stolpen. Vittnet såg inget djur eller liknande som hade sprungit över vägen. Den dömde mannen sade till vittnet att han inte visste vad som hade hänt.

En man från Falu kommun har dömts till dagsböter för vårdslöshet i trafik. Falu tingsrätt anser att det är bevisat att mannen somnade bakom ratten och därför körde av vägen.

Mannen själv har förnekat brott. Han har hävdat att han såg ett djur på vägen och därför väjde för att inte köra på djuret. Därefter körde han av vägen och krockade med stolpen. När det gäller förhöret med polisen så hävdar mannen att han menade att han var trött som i att han hade jobbat en hel dag, inte att han hade somnat.

Falu tingsrätt köper inte mannens förklaring om djuret som ska ha sprungit över vägen. Dessutom anser tingsrätten att beskrivningen av mannens körning "är mera förenlig med att den tilltalade somnat och råkat vrida ratten åt höger" samt att mannens beteende efter olyckan styrker att han gjort sig skyldig till brottet.

Falu tingsrätt dömer mannen för vårdslöshet i trafik. Mannen döms till att betala 30 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 1 500 kronor.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons