Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskeklubb fick årets miljöpris

/

Annons

På onsdagen beslutade miljönämnden att Grycksbo fiskeklubb får miljöpriset 2010, med följande motivering:

"Grycksbo fiskeklubb har långsiktigt och troget bedrivit naturvårdsarbete med att utveckla Stensjöområdet för rekreation, friluftsliv och naturupplevelser. Genom åtgärder i sjöar, tjärnar och bäckar har fritidsfisket utvecklats".

- De har gjort i ordning slogbodar och gjort området tillgängligt för alla, säger miljönämndens ordförande Anna Hägglund (C) och påpekar att friluftsliv handlar om folkhälsa och att attraktiva punkter i kommunen är viktiga för besöksnäringen.

Och klubbens ordförande är förstås nöjd med priset.

- Uja, vi är ett tiotal som har lagt ner flera års arbete och alltid trott att det är ett vinnande koncept, säger Gunnar Nyström som kunnat räkna in över 4000 besökare de senaste åren som köpt fiskekort till Stensjön och Sättersbotjärnen.

- Folk trivs, mest tack vare att vi sätter i rejält med fisk varje vecka. Det blir fem ton regnbåge på ett år, säger Nyström och konstaterar att besökarna kommer både från närområdet och långväga, från Ludvikatrakten och bortöver.

Fakta: Senaste fem miljöprisen

Kommunen har delat ut miljöpriset sedan 1990.

2009 gick det till Annika Larsson och Maria Hammarbäck för en handbok med tips på vad man själv kan göra för klimatet och miljön.

2008 till Tängerdalens fårförening.

2007 till en klimatsmart villa på Önsbacken.

2006 till Zugol AB, Svensk Barkindustri

2005 års till Bondens marknad.

Annons