Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farzad Saed: "Aldrig gjort så många alkoholfria drinkar"

/

Dalarna får sin första nyktra nattklubb i Club Choice. Premiären sker i Rådhuskällaren, och ägare Farzad Saed ser ett stort intresse.

Annons

– Själva grejen är att erbjuda Falu folk något nytt. Jag kan tänka mig det finns folk som inte vill gå ut och träffa fulla människor. Det är en suverän idé, säger Farzad Saed, ägare av Rådhuskällaren.

Marie Hillner, distriktskonsulent för IOTG-NTO Dalarna, kom till honom med idén. Han poängterar att hela klubben är deras och att hela klubben sköts av IOGT. De lånar bara lokalen av Farzad.

Den 13 november kommer Club Choice att ha en egen entré från Stora Torget, och klubben är avskild från resten av Rådhuskällaren.

– Jag tror det kan bli något stort, vi har fått mycket positiv respons. Nu gäller det att alla som uttrycker glädje också kommer hit, säger han.

För 15-20 år sedan serverade Farzad på sin höjd två alkoholfria drinkar på en hel kväll, och på den tiden bestod det mest av apelsinjuice. I dag är läget helt annorlunda och med det så stiger kraven på inbjudande drinkar. Han tror hälsotrenden är stor.

– Vår bartender håller på och skriver en lista nu med nya drinkar så vi utökar sortimentet. Det ska inte vara enkelt. Det blir hälsosamt, mycket frukt och ingefära bland annat.

– I somras uppe på Rådhusgården så var det nog rekord. Jag har aldrig gjort så många alkoholfria drinkar som jag gjorde då, berättar Farzad.

Läs mer om vad ungdomarna på UNF tycker om nyktra Club Choice

Mer läsning

Annons