Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falutjej i junior eurovision final

/

Annons

- Det känns jätteroligt. Jag är jätteglad och chockad. Allt hände så himla fort, berättar Roshanak. Den första jag berättade för var min mamma. Hon blev jätteglad.

Startfältet är starkt i årets final. Flera av ungdomarna kommer från artistfamiljer. En del har bakgrunder som musikalartister. Andra har redan varit med i TV-sända talangjakter.

- Alla är duktiga. Det kommer bli riktigt svårt och riktigt roligt, säger Roshanak.

Själv har Roshanak fokuserat på musiken i ett år. Hon sjunger hos en sångpedagog i Stockholm och har ställt upp i flera talangtävlingar. Oftast hamnar hennes låtar i byrålådan. När hon skulle skicka in sitt bidrag till junior eurovision song contest drabbades hon av svårartad skrivkramp.

- Jag satt på tåget ner till Stockholm, där jag skulle spela in låten. Då hade jag fortfarande ingenting. Så tänkte jag, vad jag vill förmedla, vad vill jag mest av allt. Jag vet inte om jag får avslöja så mycket om låten men den heter Ta min hand.

Det räckte för juryn. Roshanak gick vidare. Hon har strategin klar inför finalen den 31:a augusti.

- Jag är en sådan som bara tar det lugnt innan jag går på scen. Oftast så tänker jag inte att det är en tävling. Att jag är där för att jag älskar att sjunga. Om man vill något tillräckligt mycket vet jag att det händer.

Fakta: Roshanak Hosseini

Ålder: 14 år

Aktuell: tävlar i Junior eurovision song contest.

Bor: Falun, flyttar till pappan i Stockholm till hösten.

Familj: Mamma, pappa och tre syskon.

Intressen: Sjunga, dansa, skriva texter. Vara med kompisen Signe. Kläder.

Förebild: Celine Dion och Cristina Aguilera

Mer läsning

Annons