Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falufri på jakt efter datorer till Namibia

Annons

Elever från Namibia och elever i Falun jobbar gemensamt med ett miljöprojekt och rollspel om FN på engelska.

- Vårt stora problem är teknisk utrustning. Vi behöver datorer och servrar för att kommunicera med våra kamrater i Namibia, berättar Andreas.Folk byter ju datorer så snabbt, vi hoppas att såväl företag som enskilda personer skänker sin "gamla utrustning" till vårt Namibiaprojekt.

- Vi har två-tre datorer, det räcker inte, vi behöver tigga ihop fler. Och tror att det i varje hem finns teknisk utrustning som inte används längre, för att man bytt både datorer och servrar.

- All hjälp blir värdefull, från såväl förtag som enskilda givare. Vi bjuder tillbaka i form av sponsorutrymme vid våra föreläsningar, lovar Andreas.

20 faluelever planerar resa till Namibia i höst. Men dessförinnan önskar Falueleverna och Namibiaskolan möjligheter till snabb kommunikation.

- Den som känner sig manad att hjälpa oss med datorer till Namibia kan mejla till falufriskola eller andreas lazer8@hotmail.com.

- Inför resan i höst söker vi pengar från internationella programkontoret. Tanken är att vi under samarbetet med Otjikoto High Scool ska kunna träffas en gång per år, för att utbyta erfarenheter, påpekar Andreas Lindgren. Vi är många elever som intresserar oss för Namibias framtid och miljö.

Mer läsning

Annons