Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluelever positiva till fler betyg

/
  • Positiva. Emma Lundblad, Lovisa Danielsson och Rebecca Backlund går i åttan på Gruvrisskolan. De tycker att det blir bättre med fler betygssteg eftersom det ger rättvisare betyg.

Annons

Ut med det gamla och in med det nya. Flera av eleverna på Gruvriskolan i Falun tycker att det nya betygssystemet verkar bättre än det nuvarande.

Emma Lundblad, Lovisa Danielsson och Rebecca Backlund går i åttan. De tror att de nya kriterierna kommer att ge mer rättvisa betyg.

- Med tanke på att det är så stora skillnader mellan de nuvarande icke godkänd, godkänd, väl godkänd och mycket väl godkänd, visar de nya betygen mer var man står, säger Lovisa Danielsson.

Den nya betygssättningen blir i sju steg. Det högsta betyget är A och det lägsta godkända betyget blir E.

Dagens IG, icke godkänd, ersätts av F och FX. I stället för betyg från åttan, betygsätts eleverna redan från sexan, enligt det nya förslaget.

- Det kan vara bra med betyg redan i sjätte klass. Men samtidigt tror jag att många inte är riktigt mogna då, säger Rebecca Backlund.

Tjejerna tror att de nya betygen kommer få elever att fokusera mer på skolan och studera hårdare. De tycker också att det är bra att få betyg tidigare, så man hinner förbättra dem innan nian.

Tidigast 2010 räknar regeringen med att de nya betygen införs i skolan.

Mer läsning

Annons