Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faluborna noga med kvitton på kläder

/
  • Marie Davidsson är noga med att alltid ta kvitto och sparar dem någon vecka. Dottern Josefine Eriksson ser till att spara klädkvitton.
  • Lars och Saga Lindström tar inte kvitton vid småköp.
  • Susanne Sundh prioriterar kvitton vid klädköp, särskilt barnkläder som ofta går sönder. Här med sonen Anton, sex år.
  • Susanne Sundh spar kvitton vid klädköp, men inte när hon handlar mat.

Skatteverket uppmanar alla att alltid begära kvitto när de handlar. Många konsumenter tycker dock inte att det spelar så stor roll vid mindre summor.

Annons

Handeln har varit i full rusch innan jul och under mellandagarna. Men hur noga folk är med att ta emot kvitton varierar. De flesta DT talat med brukar inte bry sig om kvitton vid mindre köp.

– Jag tar kvitton på kläder och sådant, men inte i mataffären. Det är bra att Skatteverket försöker få det regelmässigt, men det är inget jag själv tänker på. Däremot kanske jag låter bli att handla om jag inte får ett kvitto, säger Susanne Sundh.

Lars och Saga Lindström säger att de inte heller tar kvitton för alla köp.

– Inte om det är en småsumma. Tar jag kvitto så är det garantin jag är ute efter. Men detta med skattefusk tänker jag inte det minsta på. Det finns så många andra som kan sko sig, säger Lars Lindström.

– Men förutom småsummor är vi noga med kvitton, det kan handla om en vara som man kanske vill byta. Att man kommer hem och känner att "det här vill jag inte ha", tillägger hans fru.

Desto mer noggrann är Marie Davidsson, som själv jobbat inom handeln.

– Jag är noga med att ta kvitto, men sen kanske jag inte behåller det längre än en vecka. Jag upplever att det oftast är på restauranger man inte får kvitto.

Dottern Josefine Eriksson ser till att åtminstone spara klädkvitton.

– Men köper jag mat eller godis är det inte lika noga.

Mer läsning

Annons