Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falu Street förvinner

/

Annons

- Vi fick inte det ekonomiska bidrag vi ville av kommunen, och kommer i stället att arrangera en mindre festival, med annat namn, runt Arenan i september, säger kulturchefen Pelle Ahnlund.

Det var sommaren 2006 som Nisserska teatern och Arenan, med hjälp av gamla FFF-pengar, drog i gång Falu Street.

Arrangemanget skulle bygga på ungdomars idéer, plneirng och genomförande.

Fjolårets Falu Street blev uppskattat av publiken, men gick med 67 000 kronor i förlust, vilket fick Nisserska att hoppa av som arrangör.

Kultur- och ungdomsförvaltningen och Arenan fick ansvaret och begärde ett ekonomiskt bidrag hos kommunen på 400 000 kronor.

Men när kommunstyrelsen fattade beslut om verksamhetsbidrag fick Falu Street halva summan, eller 200 000 kronor.

- Sett till det har vi ingen möjlighet att genomföra Falu Street i sommar. Det har inte funnits någon möjlghet att hitta nödvändiga pengar på annat håll, utan arrangemanget försvinner, säger Pelle Ahnlund.

- Det är klart att det känns tråkigt, men de pengarna som finns måste räcka till olika arrangemang. Vi får se till att göra det bästa av situationen, fortsätter kulturchefen.

Men en mindre festival kommer det att bli.

I september kommer det att bli en Arena-festival under två dagar.

- Det blir fortfarande en ungdomfestival, men av mindre skala. Vi tror september är en bra månad att ha festivalen på, då skolorna börjat och ungdomarna är hemma i Falun, säger Pelle Ahnlund.

Mer läsning

Annons