Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Envis uppfinnare prisad

/
  • Sångare.

Annons

Engelsmannen fick pris som årets innovatör i Falun. Det var första gången denna fina utmärkelse delades ut av Almi företagspartner och Falu kommun.

I motiveringen står det: "Tim Vinnicombe har under resans gång från idé till färdig produkt fyllt de krav på kreativitet, envishet och lyhördhet som ställs på en idébärare fram till målet. Han har utnyttjat kompetensmässiga resurser som finns på hemorten".

– Det är en ära att bli nominerad, jag är smickrad och glad, säger Tim om priset. Han pratar engelska, och ber om ursäkt för det. Tim tycker han borde kunna bättre svenska, men har hamnat i en vanlig fälla – Faluborna tränar gärna engelska med honom.

Kärleken till Maria lockade honom till Falun för sex år sedan. Här trivs han, sjunger i banden Steppin Out och Zen. Och uppfinner saker.

Det han nu fick pris för är en kassett som gör det möjligt att värma två tallrikar samtidigt i en mikrovågsugn. Produkten är patent- och mönsterskyddad i flera länder.

Utan Almi hade det inte gått, påpekar Tim och öser lovord över Ulf Wahlberg och Jörgen Steen som gett honom stöd och hjälp.

Hur är en bra uppfinnare?

– Du måste försöka se saker från olika håll, ha ett öppet sinne, säger Tim Vinnicombe och skrattar åt att han haft 30-40 uppfinningar på gång under tre år. Nu fokuserar han dock på sin prisvärda mikrokassett.

Någon gång vid årsskiftet kan den nog vara färdigutvecklad.

Mer läsning

Annons