Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En lyckad skejtfest

/
  • Bandet Skandidate. Längs bort i bild initiativtagaren till festen, Isak Julin. På bas ses Anna Kalin, trumpet Malin Norberg och sång Shelly Ravid. Med i bandet fanns också Filip Stjernberg som spelade trummor.
  • Luftburen. Adrian Malmberg bjöd på en så kallad tailwhip med sin cykel.
  • Ur egen börs. ”Två av hindren har vi byggt och betalat själva”, säger Daniel Helin, här på sin BMX
  • Stilstudie. Stefan Helin visade upp en hel radda av trick på brädan.
  • Väntar på nytt. ”Det behövs en park i betong. Banorna av trä murknar fort och slits ut”, säger Ted Hagansbo.

Annons

Initiativtagaren Isak Julin har all anledning att känna sig nöjd. Ungdomar och föräldrar hade bara gott att säga om skejt- och musikfesten på Valborgsmässoaftonen.

- Superbra!!! Bra att man kan träffas, skejtare och andra unga. Det här är absolut ett bra initiativ, hoppas det blir mer, säger Elin Häggberg.

Jocke Vredelius, Arenan, var en av många vuxna på plats.

- Det här är riktigt riktigt bra och det är kul att vi från Arenan kan vara med från början. Isak Julin har tagit ett bra initiativ och budskapet att komma hit nykter har varit tydligt, säger han.

Många var nöjda över att kommunen ställde upp som sponsor men framförallt ville alla skejtare på plats visa behovet av en ny skejtpark i stan. Och precis som Simon Dahlberg säger i inledningen av texten så har kommunen lovat att bygga en ny skejtbana. För snart tre år sedan beslutade fullmäktige att bygga en ny bana på regementsområdet.

Vid ett fullmäktigesammanträde i juni förra året förde vänsterpartisten Sören Johansson frågan på tal.

- Det är ju pinsamt hur vi behandlar unga. De har ju blivit lovade en skejtbana, sade Johansson den gången.

Enligt kommunalrådet Mikael Rosén (m) finns det en önskan inom kommunen att få göra investeringar motsvarande 200 miljoner kronor, vilket är betydligt mer än vad verkligheten lovar.

- Hälften av alla önskemål måste prutas bort. Frågan om en ny skejtpark ligger ytterst hos trafik- och fritidsnämnden och hur den prioriteras vet jag inte, säger han.

Vid fullmäktiges budgetsammanträde den 14 juni ska nya investeringar presenteras.

Vad tycker du om ett beslut som togs för tre år sedan och ännu har inget hänt?

- Den gamla majoriteten skötte sig inte riktigt bra där. Tyvärr innebär det inte att vi har resurser att rätta till det nu, säger Mikael Rosén.

Mer läsning

Annons