Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever vädjar om stöd för klasskamrat

/
  • I fem handskrivna brev vädjar sjundeklassare på Hälsinggårdsskolan att en särskild språkstödjare ska få arbeta kvar.

"Snälla fixa så att han blir kvar".
I flera brev till skolchefen vädjar en sjundeklass på Hälsinggårdsskolan om språkstöd till sin kompis.

Annons

Fem handskrivna brev med sammanlagt 25 underskrifter nådde skolchef Jonatan Block den här veckan. I breven vädjar eleverna om att en språkstödjare på Hälsinggårdsskolan ska få arbeta kvar.

Assistenten har under höstterminen översatt lektionerna från svenska till engelska åt en elev som flyttade till Sverige från ett afrikanskt land i somras.

I december fick klasskompisarna reda på att språkstödjaren skulle få sluta. Enligt information till eleverna på grund av att pengarna inte räcker till.

"Är det inte viktigare att satsa pengarna på vår framtid, lärare språkstödjare och renovering", skriver eleverna som beskriver språkstödjaren som "den bästa läraren i hela världen".

Rektor Marie Ahlholm Hanefors är imponerad av elevernas engagemang och beklagar att skolan inte kan behålla språkstödjaren.

– Vi får en påse pengar som vi måste fördela på bästa sätt. Det innebär att vi ständigt måste förändra och strukturera om. I vår får vi tre nya elever som behöver språkstöd. Den aktuella pojken kommer även i fortsättningen att få språkstöd, om än inte på samma sätt som i dag, säger Marie Ahlholm Hanefors.

Mer läsning

Annons