Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demokrativecka med Thorbjörn Fälldin-tema

Centerpartiet går som tåget nationellt.
Men när Falucentern intar sin demokrativecka är det istället en gammal ikon som lyfts fram - tidigare statsministern och partiledaren Thorbjörn Fälldin.
- Vi tittar gärna tillbaka, kommenterar Dan Westerberg (C).

Annons

Under våren genomförs ett antal demokrativeckor i Falun.

Varje parti, representerat i fullmäktige, får en egen vecka för att torgföra sin politik och sakernas tillstånd i Falu kommun.

Under måndagen inledde Centerpartiet sin vecka - ett parti som enligt opinionssiffrorna tar en allt större plats och där partiledaren Anni Lööf tillskrivs en stor del i framgången.

Under våren genomför de politiska partierna i Falun varsin demokrativecka. Den här veckan är det Centerpartiets tur - här företrädda av Dan Westerberg ocg Camilla Andersson-Sparring.

Men det är en tidigare ikon inom partiet som dominerar i samband med centerveckan i Falun - tidigare statsminsistern och partiledaren Thorbjörn Fälldin.

- Han är tidlös på något vis, kommenterar Dan Westerberg, som sitter som ordförande i myndighetsnämnden i Falu kommun.

Fälldin avled den 23 juli 2016 - 90 år gammal.

Nu hedras den tidigare statsministern med en utställning framtagen av riksarkivet/landsarkivet i Härnösand och baseras på personliga brev, tidningsartiklar, löpsedlar och foton och finns alltså att beskåda vid demokratirummet vid stadsbiblioteket i Falun.

Demokrativecorna i Falun fortsätter med Kristdemokraterna (vecka 13), Liberalerna (vecka 14), Sverigedemokraterna (vecka 16), Moderaterna (vecka 17), Miljöpartiet (vecka 18), Vänsterpartiet (vecka 19) och avslutas med Socialdemokraterna (vecka 20).

Mer läsning

Annons