Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt om badsnusket

Annons

Badbyxornas vara eller icke vara?

Lars Broman anser att det är ohygieniskt när badgäster i Lugnetbadet har badkläder på sig i duschen, bastun och i relaxavdelningens bubbelpool.

Med anledning av snusket frågade Broman trafik- och fritidsnämndens ordförande: "Är du beredd att förbättra hygienen i Lugnetbadet och ta tag i detta?"

I sitt svar hänvisade Lars-Erik Måg till de stora anslag som sitter uppsatta i relax-avdelningen såväl som i omklädningsrummen. På dessa står det bland annat att tvättning och duschning är obligatoriskt före bad.

- När det gäller baddräkt i bastu och bubbelpool är det frivilligt. Jag tänker inte medverka till att någon mot sin vilja ska visa sig naken i bastu eller bubbelpool, säger han.

Måg menar också att det ur hälsosynpunkt kan finnas skäl till att behålla åtminstone nederdelen av baddräkten på i bubbelpoolen. En åsikt som personal på Lugnetbadet delar med Måg.

Han konstaterar också att i samband med de mixade dagarna på relaxen så har det förekommit att vuxna män mycket tydligt visat upp sina könsorgan, haft stånd och i något fall onanerat.

Har det hänt ofta att någon onanerat i bubbelpoolen?

-Mig veterligen är det få fall på lång tid, kanske två-tre gånger.

Är dessa händelser polis-anmälda?

-Jag tror inte det. Jag får hänvisa till personalen på Lugnetbadet.

Tidningen ställde samma fråga till Agneta Spjuth, samordnare på Lugnetbadet.

- Nej vi har inte polis- anmält. Det är väldigt sällan det inträffar och när det gjort det har jag tagit in de berörda och pratat med dem och meddelat att de är portade. Ofta har de själva valt att inte komma tillbaka.

-Vi är ju inte alltid ute i simhallen eller relaxen så jag hoppas att andra badgäster säger till om något sådant inträffar, säger Agneta Spjuth.

Lars-Erik Måg avslutar sitt anförande i fullmäktige med att konstatera att Lugnet- badet är en anläggning som hålls mycket väl städad. -Snusket som Lars Broman berör står badgästerna för själva. Och jag tycker inte att det här är en fråga för fullmäktige utan det är något som tjänstemännen ska lösa.

Broman ber om ursäkt för att han ställt interpellationen.

-Men jag har fört fram frågan flera gånger tidigare till fritidsförvaltningen och inte fått något som helst gensvar, säger Broman.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons