Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De satsar på spa i Sundborn

/
  • Annika Eriksson och Gunilla Ahlström sade upp sig från sina jobb i Tällberg och startade eget för att få jobba på sina egna villkor. Stress ska det inte finnas utrymme för.

Annika Eriksson och Gunilla Ahlström tog steget och slutade sina jobb i Tällberg för att öppna eget spa i Sundborn.
De ville komma bort från stress och nu vill de hjälpa andra att göra det.

Annons

Båda två jobbade som skönhets- och massageterapeuter i Tällberg innan de valde att öppna eget. Nyligen hade de invigning i de nya lokalerna som ligger vägg i vägg med vandrarhemmet.

Under en gemensam bilresa för ett och ett halvt år sedan upptäckte Annika Eriksson och Gunilla Ahlström att de hade gått och tänkt på samma sak på varsitt håll. Båda ville jobba nära vatten, nära naturen i en lugn rogivande miljö.

– Vi hade samma drömmar och visioner, säger Gunilla Ahlström.

Efter samtalet kunde de inte släppa tanken. För båda handlar det om att komma så långt bort från stress som det är möjligt.

– I många sjukdomsfall är stress en stor bov och vi märker ju själva när stressen går i gång och vi känner att det får vara slut med det nu. Vi vill inte arbeta på ett sätt som gör att vi inte mår bra. Jag tror att många vill bort från stressen nu och vi vill gärna hjälpa andra med den delen, och vi kan inte hjälpa andra om inte vi mår bra själva, säger Annika Eriksson.

Som småbarnsföräldrar hade de också en önskan att komma bort från två timmars restid tur och retur till Tällberg, tid som de hellre lägger på barnen.

I Sundborn fann de vad de sökte. Vandrarhemmet ligger naturskönt beläget intill Sundbornsån.

– För oss var de så viktigt att hitta ett ställe nära vatten och natur för att kunna kombinera behandling med att bara kunna gå ut och sätta sig vid vattnet eller gå ut i skogen, säger Gunilla Ahlström.

Själva lägger de upp arbetet så att de hinner vara ute och möta naturen två timmar per dag.

Utöver de behandlingar de har på menyn vänder de sig till företag och erbjuder konferensmöjligheter kombinerat med friskvård.

– Och vi kommer att satsa mycket på ungdomar. Att de ska lära sig ta hand om sig själva är en vision vi har, säger Gunilla Ahlström.

Annika Eriksson och Gunilla Ahlström tvivlar inte en sekund på att Sundborn är rätta stället för dem att driva sin verksamhet i.

– Vågar man inte satsa kommer man ingenstans. Jag förstår att det kanske blir tuffa månader en tid framöver men jag förstår också vilka utvecklingsmöjligheter det finns på ett sådant här ställe. Varför går Tällberg så bra med alla hotell, är inte Sundborn det nya Tällberg, säger Annika Eriksson med ett brett leende.

Mer läsning

Annons