Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De blir inte blåsta av Dagmar

/

De få elkunder som blev av med strömmen i mer än 12 timmar efter stormen Dagmar blir inte blåsta av sina elbolag.

Annons

Dala Energi, Borlänge Energi, Falu Energi & Vatten och Smedjebacken Energi väljer att ge de få kunder som drabbats full ersättning för de elavbrott som stormen Dagmar orsakade, även om ellagen ger möjlighet till reducering av beloppet.

- Generellt är elnäten väldigt bra i Dalarna. Mycket är redan nergrävt, det är sällan riktigt besvärliga oväder och vi har personal som snabbt ställer upp vid störningar vilket gjort att vi ytterst sällan har haft avbrott i nätet mer än 12 timmar. Bara ett fåtal av våra kunder har vi ersatt under de sex år lagen funnits, säger Per Dahlberg elnätschef i Falun i ett pressmeddelande.

Smedjebacken har inte behövt betala ut en enda krona tidigare.

- Vi klarar oss även denna gång och det är vi mycket stolta över, säger Lars Boström ansvarig i Smedjebacken.

- Vi vet att många har upplevt avbrottet som besvärande under julledigheten och då tycker vi inte att det känns rätt att minska på de 900 kronor eller mer som kunderna normalt har rätt till, säger Kjell Stålberg ansvarig i Borlänge.

Dala Energi har fortfarande problem efter Dagmar med omkullblåsta träd som tynger ledningarna:

– Vi kommer under vecka 2-3 och flygbesikta våra nät i Rättvik, Leksand, Gagnef och Säter, säger Kjell Andersson som berömmer kunderna för deras tålamod

Mer läsning

Annons