Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagsböter och villkorlig dom blir straffet för narkotikatillverkning i hemmet

En man från Falu kommun har dömts för att ha tillverkat narkotika. Däremot frikänns han från misstankarna om att ha stulit ett bilbatteri. Mannen har erkänt narkotikabrottet.

Annons

En man från Falu kommun har dömts för att ha tillverkat narkotika. Den cannabis och de odlingslampor som beslagtagits från mannen ska förverkas. Mannen har erkänt narkotikabrottet. OBS: Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

Fikaguide: Här är samtliga kaféer i Dalarna som är med i White Guide – och resten av Sverige

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 35-årsåldern och bosatt i Falu kommun. I slutet av november i fjol framkom det att mannen hade framställt cannabis, som är narkotikaklassat, i sin bostad. Mängden cannabis som hittades i bostaden uppgick till 69,2 gram. Mannen har erkänt gärningen.

Han misstänktes även för att ett par veckor tidigare, i mitten av november i fjol, ha stulit ett bilbatteri från en affär i Falun. Mannen har dock förnekat brottet och Falu tingsrätt anser att det inte kan uteslutas att det var någon annan än mannen som hade begått brottet, och att han därför ska frikännas från dessa misstankar.

Falu tingsrätt dömer mannen för narkotikabrott, men frikänner honom från misstankarna om stöld. Mannen döms till villkorlig dom samt till att betala 100 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 5 000 kronor. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Tingsrätten har även beslutat att den cannabis och de odlingslampor samt ballast till lamporna som beslagtagits från mannen ska förverkas.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons