Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carema kan stoppas efter brister på boenden

/
  • Björkens servicebostad brister i hälso- och sjukvårdsrutinerna, informationen till anhöriga, personalens utbildning, personalens bemötande och möjligheterna för boende att vara med och bestämma.
  • På Ramvägens servicebostad menar kommunen att de boende måste få göra fler aktiviteter än att bara handla och städa.
  • Göran Rosenström, utvecklingschef på socialförvaltningen i Falun.

En kvalitetsuppföljning av Caremas LSS-verksamhet i Falun visar brister inom framför allt hälso- och sjukvårdsrutiner.
Bristerna kan leda till att avtal sägs upp.
Socialnämndens ordförande Renée Andersson (S):
– Vi ser så allvarligt på det här att det kan komma att få konsekvenser.

Annons

Förra veckan gick majoriteten i omvårdnadsnämnden ut med att man inte tänkte förlänga Carema cares avtal på verksamheten i två demensboenden som drivs i Falun. Anledningen var att man inte ville se några tveksamheter kring skatteupplägget. Något ägarbolagen tidigare kritiserats för.

Nu riktas ny kritik mot företaget då kvalitetsuppföljningar visar på brister inom framför allt hälso- och sjukvårdsrutiner vid den LSS-verksamhet som bedrivs av Carema care i Falun. Det handlar om tre servicebostäder, en gruppbostad och en daglig verksamhet.

– Det man klassar som allvarligt är de brister som finns inom hälso- och sjukvården, säger Göran Rosenström, utvecklingschef på socialförvaltningen i Falun.

– Man saknar uppdatering av lokala läkemedelsrutiner. Man måste se över listor om signaturförtydliganden och att alla medarbetare gör kunskapstest årligen. Sedan brister man i att alla delegeringar ska vara aktuella och i den säkring av dokumentation som ska göras enligt hälso- och sjukvårdslagen.

I rapporten om Ramvägens servicebostad framgår det att minskad bemanning har lett till mindre till med de boende:

""De boendes individuella aktiviteter består mest av bas-uppgifter så som att städa, tvätta och handla...". Att hitta på egna saker med personalen sker sällan, berättar boende.

– Nu vill vi veta varför det blivit så här och kommer att begära att de tar itu med bristerna omedelbart. I deras avtal står att de ska ha en bättre kvalitet än vad vi hade och vi ser så allvarligt på det här att det kan komma att få konsekvenser, säger Renée Andersson.

– Senast i september ska vi besluta om vi tänker säga upp avtalet eller om vi förlänger det ytterligare två år.

Göran Rosenström förklarar att det varit en stor rotation på personal under året och att personalstyrkan i dag generellt minskat jämfört med då kommunen drev verksamheten.

– Sedan övertagandet 2008 har det försvunnit personal jämfört med hur det var tidigare. Man tog bort den reviderade jouren och ersatte den i stället med beredskapstelefon vilket gjorde att man kunde spara ganska mycket personal.

– Sjukvårdsbiten har varit ganska dålig under hela tiden avtalet gällt. Men förutom de brister som finns inom just hälso- och sjukvård riktas generellt ingen särskilt stark kritik.

Mer läsning

Annons