Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Café med internationell prägel

/
  • Nytt café. Här kommer Falun att till hösten få ett nytt stort café med internationell prägel med plats för 100 gäster. Caféet binder också ihop Bergströms gallerians båda byggnader.
  • Ägare. Konditorkungen Jan Helgesson från Borlänge kommer att äga och driva det nya caféet.

Annons

Det är många som varit med i jakten på att få etablera sig i den nya lokalen, som just nu är under uppförande över Holmgatan.

À la carte-restaurang har det länge pratats om, men det blir alltså i stället ett internationellt café i byggnaden.

- Jag har visat upp mina ideér för fastighetsägaren och tydligen gillade ägarna vad de fick se, eftersom jag hamnade först i kön. Det här handlar om en stor etablering, säger Jan Helgesson, delägare till Borlänge Bageri & konditori, som driver Princess konditori och Lilla Café Holmen i Falun samt Esplanad och Café Kupolen i Borlänge.

Det nya caféet kommer att ha plats för 100 gäster och kommer, om allt går enligt planerna, att öppnas i månadskiftet september/oktober.

- Själva bygget ska vara klart under vecka 30, men sedan är det upp till mig att fixa allt invändigt: Innertak, golv, väggar. En 15 meter lång servicedisk, som jag köpt nere i Europa ska också sättas in. Det tar några veckor, säger Jan Helgesson.

Ett café med internationell prägel är vad Jan har tänkt att satsa på. Något liknande finns inte i Dalarna sedan tidigare.

- Här är det nytänkande som gäller över hela linjen. Det blir ett café med både ett väldigt brett utbud. Du ska kunna köpa med dig desserter med dig hem, du ska kunna ta dig en slät kopp kaffe på plats, du ska kunna hitta en god och exklusiv chokladpralin. Ja, allt möjligt.

- Jag försöker hela tiden sträva uppåt i min yrkesutövning, och hitta nya produkter att bjuda på, som inte funnits tidigare i Falun och Dalarna. Det här caféet ska hela tiden kunna bjuda på något extra och exklusivt, samtidigt som du också ska kunna köpa dig en vanlig kanelbulle, säger Jan Helgesson.

Men man kommer också att kunna äta lunch på stället.

- Vad vi kommer att erbjuda för mat är just nu i planeringsstadiet. Vi får se vad som passar bäst, men riktig mat kommer det att bli, slutar Jan Helgesson.

Mer läsning

Annons