Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byskolor läggs ned

/

Annons

Få elever och nedgångna lokaler i stort behov av renovering. Det är anledningen till att skolnämnden inte anser det försvarbart att driva skolorna i Lumsheden och Övertänger.

- Hela skolbeståndet i Falu kommun är i behov av åtgärder, 400 miljoner kronor behöver vi renovera för under de närmaste åren. Alla måste hjälpa till. Det betyder bland annat att vi inte kan ha kvar skolor med så få elever som Lumsheden och Övertänger där renoveringsbehovet dessutom är stort, säger Maria Wilje (fap), skolnämndens ordförande.

Skolnämnden beslutade att Lumshedensskola stänger redan till hösten 2007. De nio elever som väntades till skolstarten i höst flyttas förmodligen till Björkhagsskolan. Förskolan som är inrymd i skolan blir kvar i alla fall fram till årsskiftet 2007/2008, eventuellt i nya lokaler.

Skolnämnden beslutade att Övertänger skola stänger i sin helhet sommaren 2008. Nuvarande årskurs fyra och fem, sammanlagt 13 elever, går kvar vid skolan även nästa år. De yngre eleverna börjar redan till hösten vid Rönndalsskolan i Enviken.

Den sammanlagda besparingen beräknas bli omkring 2,4 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons