Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butikskrig tvingar fem att sluta

/
  • Besparing. Ica MatMagasinet i Britsarvet har tappat en stor del av sin omsättning sedan ICa Maxi och City Gross öppnade. Det får nu till följd att fem personer tvingas lämna sina jobb i butiken.

Annons

Det är den allt mer hårdnande konkurrenssituationen i Falun om matkonsumenterna, som tvingar butiken till denna besparing.

Sedan Ica Maxi etablerade sig på regementsområdet, och City Gross gjorde det samma på Tallenområdet, så har Ica MatMagasinet tappat 30 procent av sin omsättning.

- Vi visste det skulle bli tufft, och vi vet att många av våra gamla kunder åker till Ica Maxi i stället. Vår tappade omsättning ligger dock i det spannet jag hade räknat med att vi skulle kunna tappa, säger Claes Persson.

Men att omsättningen skulle komma att sjunka ännu mer, det räknar butikschefen inte med.

- Omsättningen har satt sig nu. Vi har den försäljning vi har, och ser till att ha den personalstyrka vi behöver för det, säger Claes Persson.

110 arbetstimmar, nästan tre heltidstjänster, ska bort under hösten. Fem personer berörs av nedragningen.

- Det är turordningen som gäller, och personalen är givetvis informerade om läget, säger Claes Persson, som ändå ser framtidsutsikterna för butiken som goda.

Det nya bostadsområdet på Norra Järnvägsgatan är en av anledningarna.

- Sedan jobbar vi hårt på att få kommunen att öppna upp biltrafiken från centrum till Britsarvet, det skulle betyda mycket för oss. När den möjligheten stängdes, så tappade vi direkt 10 procent i omsättning. Butikerna i Britsarvet behöver bilburna kunder, slutar Claes Persson.

Mer läsning

Annons