Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Början på en tradition i Östanfors

/
  • Passar nästan. Matilda Olsson Sjös hjälm hittade ingen ny ägare. Tillsammans med mamma Susanne Olsson och Klas Lindgren sålde hon böcker, skivor och porslin vid loppisen på Gettorget i lördags
  • Ett 50-tal försäljare deltog i lördagens loppis på Gettorget i Östanfors. En loppis som är tänkt att bli tradition.
  • Sommarfynd. Leksaker, smycken och kläder bytte ägare i Östanfors.

Annons

- Jag kan kanske använda den ett tag till, den passar nästan, säger 16-åriga Matilda som tillsammans med kompisarna Julia Östlund, Klas Lindgren och mamma Susanne Olsson hyrde ett bord på Gettorget.

Årets loppis vara det första på torget på många år.

- Torget är av tradition en handels- och mötesplats. Vi vill att det ska bli så igen, säger Pernilla Wesström som är vice ordförande i Östanfors stadsdelsförening som arrangerade loppmarknaden.

Ett 50-tal bord hade hyrts ut under lördagen där mestadels Östanforsbor stod för försäljningen. Men även det fanns även mer långväga knallar från Elsborg till exempel.

- Vi har haft många besökare under hela dagen, jag är övertygad om att vi kör nästa år också. Vi har talat om en höst- och vårloppis också. Det här är ett roligt sätt att bli av med sånt man inte behöver, fynda nytt och träffa folk, säger Pernilla Wesström.

Mer läsning

Annons