Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Blir bättre nästa år"

/
  • Ulrika Forssell har tillträtt som förskolechef i en period när många avdelningar är trångbodda. Till nästa höst lovar hon förändring, då öppnar sju nya förskoleavdelningar i Gruvriset.

Nytillträdda förskolechefen, Ulrika Forssell förstår kritiken.
– Nästa år öppnar vi fler avdelningar. Då sjunker barnantalet per grupp.

Annons

Under hösten har Ulrika Forssell varit tillförordnad förskolechef i Falu kommun. Sedan den 18 november är hon ordinarie på tjänsten.

– Jag håller med om att det är för stora grupper i förskolan. Och att vi behöver fler vuxna på avdelningarna, säger Ulrika Forssell som tidigare arbetade som rektor på en förskola i Linghed.

Redan första januari 2012 utökas personalstyrkan inom förskolan - om än i liten grad.

– Den stora förändringen sker när vi öppnar ett par nya avdelningar under våren och sedan under hösten när vi får tillgång till Gruvrisskolan där sju förskoleavdelningar ska starta, säger Forssell.

Politikerna har satt som mål att få ned snittet i barngrupper till 17 barn per avdelning. I dag är snittet 19.55.

– Vissa har fler barn, andra färre. Det beror lite på hur rektor väljer att organisera avdelningarna. Som jag förstår det har man fler äldre barn i samma grupp på Gläntan och färre barn i gruppen med små barn, säger Forssell.

Kritiken som riktas mot bemanningscentralen som organiserar vikarier tror Forssell inte gäller längre.

– Det har varit en del inkörningsproblem har jag förstått. I början av hösten fanns endast runt 30 anställda, i dag finns 60 vikarier knutna till centralen. Mycket av de problem som fanns då finns inte längre.

Mer läsning

Annons