Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjursås Skicenter storsatsar inför säsongen

Den 22 december är det tänkt att Bjursås Skicenter öppnas för säsongen. En storsatsning under ledning av den nya VD:n Per Kempe. Nya backar i olika svårighetsgrader och renoverade stugor är bara en del av den stora satsningen.
– Allt ska vara ordentligt underhållet och förberett inför säsongen, säger Per Kempe.

Annons

När skidsäsongen återkommer till Bjursås Skicenter är det med en helt ny VD och anläggning. Det kommer öppnas 4-5 nya pister och alla familjestugor, totalt finns det 20 stycken kommer vara renoverade med varsin bastu. Även olika " snöparker" kommer att utlovas:

– Det kommer finnas en juniorpark och en senior/ ungdomspark. Vi har duktiga personer som hjälper oss att utforma parkerna säger Per Kempe, ny VD för Bjursås Skicenter.

TV: Här berättar skid-vd:n om hur besökarna i år får åka även mer på flera håll

Verksamheten kommer också denna säsong ha fördubblad styrka i personalen för att allt ska vara ordentligt underhållt och förberett i tid nog för säsongen.

– Vi har avsevärt fler i personalstyrkan i år, säger han.

Eftersom Bjursås är väldigt bra beläget och det är fin vy omkring anläggningen så ska Kempe med sina kollegor försöka dra nytta av det i tänket om att bredda sin målgrupp.

– Det är jätteviktigt. Ska man kunna ha flera familjer, kompisgäng och konferensgäster så måste det finnas en stor bredd, där är vårt berg väldigt bra då den norra sidan har lite slackare och gröna till ljusröda backar. Medan den södra sidan har lite brantare linjer som är lite svårare.

Inte bara slalombackar erbjuder skidcentret utan längdskidspår till Dössberget kommer dras samt att en isbana på sjön kommer läggas till i utbudet.

– Det är bra för våra gäster att de ska kunna komma ut och åka skridskor och spark om det är några som vill. Just att den möjligheten finns.

Per Kempe förklarar också att idén ska vara tydlig gentemot gästerna. Vinterutbudet ska vara bredare än någonsin där det finns slalom, längdskidspår, skridskobana och även relax med swimmingpool.

– Det handlar om att ha erbjudande man tror på och vara tydliga. Det som särskiljer oss är att platsen har en harmonisk miljö och det är väldigt vackra omgivningar, så söker man maximalt miljöombyte jämfört med en hektisk vardag så är Bjursås ett väldigt bra alternativ.

Mycket av deras arbete går i samarbete med Bjursås IK och Sörskog.

– Vi drar mycket nytta av dessa parter och det är något vi värdesätter.

Den 1 september tillträdde Per Kempe som vd och han är bosatt i Sälen med sin familj vilket gör att resorna till Bjursås blir långa.

– Det blir många mil i bilen men istället för att flytta familjen var det här bästa lösningen. Jag kommer vara i Bjursås flera dagar under veckan och åka hem under helger och eventuellt andra dagar, så det kommer inte vara några problem.

Anledningen för flytten till Sälen var det brinnande intresset som både han själv och hans fru besitter, och när frågan dök upp om att ta över skidanläggningen i Bjursås så tog de beslutet att bevilja.

– Jag har hållit på med skidrelaterat sedan 15-årsåldern och är inne på nionde säsongen för vårt boende i Sälen. Vi har också släkt omkring Falun och Bjursås så det spelade även in.

FAKTA: Per Kempe:

Ålder: 43

Bor: I Sälen med familj

Uppvuxen: I Stockholm

Bjursås nytillägg inför säsongen:

- Renoverade familjestugor med bastu

- Hopparker för såväl juniorer som seniorer

- Längdskidspår till Dössberget

- Förlängd isbana

- Puckelpister

Mer läsning