Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biskopen avslutar året vid Falu gruva

/

Ut med det gamla och in med det nya. På lördag håller ingen mindre än biskopen själv en nyårsandakt vid Falu gruva.

Annons

Enligt en flerårig tradition arrangeras en nyårsandakt i kyrksalen vid Falu gruva på nyårsafton. Eftersom Thomas Söderberg är kaplan vid Falu gruva blir det alltså Västerås stifts biskop som avslutar 2011 och inleder det nya året i Falun.

Thomas Söderberg blev biskop i Västerås stift 2008 och arbetade tidigare som kyrkoherde i Svärdsjö och Enviken. För Anna-Lena Grusell, chef för besöksservicen vid Falu Gruva, är det stort att nyårsandakten hålls av biskopen själv.

– Andakten på nyårsafton är en tradition som vi håller kvar vid och som vi haft i ganska många år nu. Att den hålls av biskopen är lite häftigt, tycker hon.

Förutom en nyårspredikan av biskopen medverkar kyrkvärd Lisbeth Svensson och kantor Anna Kjellin, ackompanjerat av ett musikuppträdande med sopran Maja Larsdotter och pianist Anton Holmer. Efter själva andakten blir det mingel med glögg och pepparkaka.

Andakten hålls på lördag klockan 18 och Anna-Lena Grusell uppmanar besökare att vara på plats i god tid, då kyrksalen bara rymmer ett 40-tal personer.

Mer läsning

Annons