Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besked om plusjobb i Falun dröjer

/
  • Plusansvarig. Faluns plusjobbare får ännu gå i ovisshet fram till i april. ”Självfallet är vår ambition att ha kvar så många plusjobb som möjligt”, säger Dan Westerberg.

Annons

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade i onsdags att frågan om antalet plusjobbare ska gå en remissrunda i berörda nämnder.

Nämnderna har fram till den 19 april på sig att svara på hur många av plusjobbarna som kan få plats i befintlig verksamhet, exempelvis för att fylla uppkomna vakanser.

Nämnderna ska också utreda i vilken mån de kan vara med och stå för kostnaderna som uppstår för att behålla plusjobben.

I år är den totala kostnaden 3,7 miljoner kronor och nästa år 1,5 miljoner kronor.

Både i Borlänge och Smedjebacken är det klart att plusjobben blir kvar. I Falun får plusjobbarna ännu vänta på besked.

- Vi har skjutit fram beslutet för att ansvariga nämnder måste få vara med och besluta. Många plusjobb kommer att bli kvar men kanske inte alla, säger Dan Westerberg.

Regeringen har ändrat regleringsbrevet för AMS den 19 oktober 2006. Det innebär att det inte fanns möjlighet att, efter 23 oktober 2006, bevilja arbetssökande plusjobb eller för arbetsgivare att anställa en person i plusjobb.

Från och med 1 januari 2007 var det inte längre möjligt att förklara plusjobb vilande.

Vilande plusjobb har inneburit att en person som har plusjobb har kunnat lämna plusjobbet för att pröva ett tidsbegränsat arbete hos en annan arbetsgivare i form av vikariat och annat.

När tiden för det tillfälliga jobbet upphört har personen kunnat återgå till plusjobbet förutsatt att arbetsgivaren medgett det.

Ett uppehåll från plusjobb för att ta en tillfällig anställning som är kortare än 30 dagar bryter inte det särskilda anställningsstödet i form av plusjobb.

Nytt om plusjobb:

Plusjobb är ett anställningsstöd för visstidsanställningar inom offentlig sektor.

Stödet infördes den 1 januari 2006.

Syftet med plusjobb är att:

* stärka arbetslösas möjligheter att få arbete på den reguljära arbetsmarknaden

* öka servicenivån i den offentliga sektorn

* om möjligt motverka kommande arbetskraftbrist

Arbetsförmedlingen kan anvisa plusjobb till personer är arbetslösa eller deltar i något arbetsmarknadspolitiskt program och som varit inskrivna som arbetssökande under minst två år..

Plusjobb får inte ersätta ordinarie arbetstillfällen.

Mer läsning

Annons