Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedrägeriåtal: Man utgav sig för att jobba på kommunen – handlade varor för 40 000

Mannen ska ha sagt att han jobbade på Falu kommun och på så sätt kunnat handla varor för 40 000 kronor. Nu åtalas han vid Falu tingsrätt för en mängd brott.

Annons
Mannen ska ha uppgett att han jobbade på Falu kommun när han handlade varor för över 40 000 kronor. Bilden är ett montage.

Mannen, som är i 30-årsåldern, ska vid fyra tillfällen mellan augusti 2016 och januari 2017 ha utgett sig för att arbeta på Falu kommun och handlat varor i olika butiker i Falun och Borlänge till ett totalt värde på över 40 000 kronor.

Mannen ska ha sagt till butikerna att han jobbade på kommunen, uppgett ett referensnummer för fakturering och på så sätt kunnat inhandla varorna. Han åtalas nu för fyra fall av bedrägeri, och erkänner brott i samtliga fall. Som bevisning mot mannen finns bland annat kvitton och bilder från en övervakningsfilm.

Man det är inte de enda brotten som mannen misstänks för. Han ska även på en adress i Falun ha haft en revolver utan att ha rätt till det och också kniv på allmän plats. Han åtalas därför för vapenbrott och brott mot knivlagen. Det är oklart hur mannen ställer sig till dessa anklagelser.

Samma man åtalas också för tre fall av rattfylleri, då han ska ha kört bil i Falun och i Gävle påverkad av narkotika vid två tillfällen och alkohol vid ett tillfälle. Han åtalas också för tre fall av grov olovlig körning, sex fall av ringa narkotikabrott och ett fall av narkotikabrott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons