Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badsnusk och naket i fullmäktige

Annons

Lars Broman anser att det är ohygieniskt när badgäster i Lugnetbadet har badkläder på sig i duschen, bastun och i relaxavdelningens bubbelpool.

Med anledning av snusket frågade Broman trafik- och fritidsnämndens ordförande frågan ”är du beredd att förbättra hygienen i Lugnetbadet och ta tag i detta?”.

I sitt svar hänvisade Lars-Erik Måg till de stora anslag som sitter uppsatta i relaxavdelningen så väl som i omklädningsrummen. På dessa står det bland annat att tvättning och duschning är obligatoriskt före bad.

- När det gäller baddräkt i bastu och bubbelpool är det frivilligt. Jag tänker inte medverka till att någon mot sin vilja ska visa sig naken i bastu eller bubbelpool, säger han.

Lars-Erik Måg avslutar sitt anförande i fullmäktige med att konstatera att Lugnetbadet är en anlägggning som hålls mycket väl städad.

- Snusket som Lars Broman berör står badgästerna för själva. Och jag tycker inte att det här är en fråga för fullmäktige utan det är något som tjänstemännen ska lösa.

Broman ber om ursäkt för att han ställt interpellationen.
- Men jag har fört fram frågan flera gånger tidigare till fritidsförvaltningen och inte fått något som helst gensvar, säger Broman.

Måg menar också att det ur hälsosynpunkt kan finnas skäl till att behålla åtminstone nederdelen av baddräkten på i bubbelpoolen. En åsikt som personal på Lugnetbadet delar med Måg.

Läs mer i morgondagens tidning.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons